Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ
http://aek.mk/WebProstor/data-roaming.jpglink

Роаминг во Западен Балкан

« »
Контакт центар

Новости од АЕК

Prev Next

Соопштенија

Вторник, 16 Април 2019

Информација за промена на канали за DVB-…

СООПШТЕНИЕ Агенцијата за електронски комуникации ги информира корисниците кои следат дигитална терестријална телевизија, DVB-T преку оператор на јавна електронска комуникациска мрежа за следното:  Во насока на воведување на 5G технологија и ослободување...

Повеќе...

Соопштенија

Петок, 05 Април 2019

Роаминг во Западен Балкан

Директорот на Агенцијата за електронски комуникации вчера учествуваше на состанок со регулаторите на петте земји на Западен Балкан - Србија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово, на кој...

Повеќе...

Соопштенија

Четврток, 04 Април 2019

Известување за испит на аматерски радиоо…

Почитувани, Ве известуваме дека на 15.04.2019 година ќе се одржи  испит за аматерски радиооператори во Штип, во Домот за техничка култура НАРОДНА ТЕХНИКА – ШТИП со почеток во 12 часот.

Повеќе...

Мрежи и услуги

Среда, 20 Март 2019

Брзина на интернет

Агенцијата за Електронски Комуникации обезбедува две алатки со кои корисниците на услугите за  интернет пристап можат самостојно да ја измерат брзината на услугата. Добиените резултати се информативни, но, ако измерените...

Повеќе...

Состаноци

Среда, 20 Март 2019

Состанок по јавна расправа

Почитувани, Секторот за регулатива на АЕК за ден петок 22.03.2019 год со почеток од 11 часот објавува состанок по јавна расправа за следните документи: 1. Нацрт документ за анализа на релевантен големопродажен...

Повеќе...

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на