Menu

АГЕНЦИЈА ЗА ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ

Administrator

Соопштение

Почитувани,

По сила на Законот за изменување и дополнување на Законот за електронски комуникации објавен во Службен весник број 153/2019 од 26.07.2019 година, односно врз основа на член 1 од истиот, Ве информираме дека јавната расправа по делот од финансискиот годишен план кој се однесува на конто „430-пренесени средства на други субјекти“, СЕ ПРЕКИНУВА, и во тој дел измената на годишната програма и финансискиот годишен план се смета дека СЕ УСВОЕНИ.
Прочитајте повеќе:

Привремен прекин на услугата Преносливост на мобилни и и фиксни телефонски броеви

Почитувани,
Ве известуваме дека поради миграција на Централниот систем за преносливост на броеви, системот и услугата за пренос на мобилни и фиксни телефонски броеви нема да бидат достапни во периодот од 16:00 часот на 01.08.2019 година до 08:00 часот на 06.08.2019 година. Во овој период граѓаните ќе можат да ги поднесувате барања за пренос на телефонски броеви кај операторите, но операторите ќе можат да ги достават за пренос преку Централниот систем после 08:00 часот на 06.08.2019 година.
Се извинуваме за прекинот и Ви благодариме за разбирањето.

Со почит,

Агенција за електронски комуникации

Прочитајте повеќе:

Одлука за утврдување на максималните цени на услугите во роаминг во јавни мобилни комуникациски мрежи во регионот на Западен Балкан

Во согласност со Член 10 став (4) од Законот за електронски комуникации Агенцијата ја објавува финалната Одлука за утврдување на максималните цени на услугите во роаминг во јавни мобилни комуникациски мрежи во регионот на Западен Балкан. Во согласност со Член 13 од Законот за електронски комуникации нацрт верзијата на Одлуката беше објавена на веб страната на АЕК на 23 Мај со цел сите заинтересирани страни да достават коментари и мислења по предлог Одлуката. Во предвидениот рок беа добеиени коментари од Македонски Телеком АД Скопје и оне.Вип ДООЕЛ Скопје. Во прилог ги објавуваме доставените коментари како и ставот на Агенцијата по истите.
Прочитајте повеќе:

Извештај за параметрите за квалитет на услугите кои се остваруваат преку јавните мобилни мрежи за населено место Скопје

Почитувани,

Ве известуваме дека Агенцијата за електронски комуникации на веб-страницата www.komuniciraj.mk го објави документот „Извештај за параметрите за квалитет на услугите кои се остваруваат преку јавните мобилни мрежи за населено место Скопје“.

Документот е достапен на следниот линк

Прочитајте повеќе:

Состанок по јавна расправа за Предлог годишната програма за работа на Агенцијата за електронски комуникации за 2019 и за Предлог финансискиот план на Агенцијата за електронски комуникации за 2019

Агенцијата за електронски комуникации ќе одржи состанок по јавна расправа за Предлог годишната програма за работа на Агенцијата за електронски комуникации за 2019 и за Предлог финансискиот план на Агенцијата за електронски комуникации за 2019 на 05/12/2018 (среда) со почеток во 10:00 во салата за состаноци на 6 кат.
Прочитајте повеќе:

Јавна расправа по Предлог Годишната програма за работа на Агенцијата за електронски комуникации за 2018

Агенцијата за електронски комуникации отвора јавна расправа по Предлог годишната програма за работа на Агенцијата за електронски комуникации за 2019 година. Се повикуваат сите заинтересирани субјекти да ги достават своите мислења и забелешки по предметот на јавната расправа што ќе биде отворена почнувајќи од 30.10.2018 до 30.11.2018 година на следната адреса:
Агенција за електронски комуникации
Kej Димитар Влахов бр. 21,  1000 Скопје
или на e-mail адресата: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.
Прочитајте повеќе:
Subscribe to this RSS feed

Агенција за електронски комуникации

Кеј Димитар Влахов број 21
1000 Скопје

E-mail: contact@aec.mk
Тел.: + 389 2 3289 200 + 389 2 3289 203
Факс: + 389 2 3224 611

Најдете не на