Select Page

Прва национална симулациска вежба за справување со компјутерски/ИКТ безбедносни инциденти на национално и меѓународно ниво

На 8 мај 2018 година, Националниот центар за одговор на компјутерски инциденти во соработка со ОБСЕ мисијата во Скопје ја организираше Првата национална симулациска вежба за справување со компјутерски/ИКТ безбедносни инциденти на национално и меѓународно ниво....

International Regulatory Conference 2018

Меѓународна регулаторна конференција 2018 и Прв јавен состанок на АЕК за 2018 година 15-16 Мај 2018, Охрид, Република Македонија International Regulatory Conference 2018 15-16 May 2018, Ohrid, Republic of Macedonia   Presentations from IRC2018 Session 1: NGA CASE...

Втор јавен состанок на Агенцијата за електронски комуникации за 2017 година

На 29 ноември 2017 година, со почеток од 09:30 во просториите на Агенцијата за електронски комуникации се одржа вториот јавен состанок за 2017 година.Презентации од состанокот:1. Национален извештај за покриеност со DVB-T2. Состојба на пазарот за електронски...

Настани во склоп на Европскиот месец на сајбер безбедност

По повод 5 годишнината на Европскиот месец за сајбер безбедност, во октомври, Т&П Консалтинг во соработка со МАСИТ, Пиперевски и Соработници, ПЕ2020 и Воената Академија ќе организира три настани за промоција на сајбер безбедноста во Македонија. Настаните ќе се...

Јавен состанок на АЕК

Агенцијата за електронски комуникации Ве поканува да присуствувате на I Jавен состанок за 2017 година што ќе се одржи на 20 Јули  2017 година  со почеток во 10:00 часот во Административната зграда на АЕК – Бизнис сала, VI кат (адреса: Kеј Димитар Влахов бр. 21,...