Select Page

Во правец на заложбите на Р. Македонија, да се создаде квалитетно информатичко општество, Агенцијата за електронски комуникации го изработи првото џебно издание на „Лексикон на електронски поими“.
Генерални информации

 • Место:  – Хотел „Холидеј ин“ Скопје – Дневна сала
 • Дата: 07.10.2011 (петок)
 • Времетраење: 11:00ч -12:00ч
 • Учесници:
  • Директор на АЕК г. Роберт Орданоски
  • Министер за транспорт и врски г. Миле Јанакиески
  • Декан на Електротехнички факултет Проф.Д-р Миле Станковски
  • Декан на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство Проф д-р Димитар Трајанов
  • Шеф на кабинет  г. Владимир Ристевски
  • Останати официјални претставници на АЕК
  • Официјални претставници од: оператори на фиксна и мобилна телефонија,  кабелски оператори, интернет провајдери
  • Останати гости и соработници на АЕК (МАСИТ, Организација на потрошувачите на РМ итн)
  • Електронски и печатени медиуми
 • 11.40ч – 12:00ч Се покануваат сите присутни на коктел во фоајето, каде  ќе добијат примерок од Лексиконот.

Веднаш по промовирањето на лексиконот, 5000 примероци ќе бидат бесплатно поделени на случајни минувачи на улица „Македонија“, во период од 12.00ч до 13.00ч.