Select Page

Со цел промовирање на електронските комуникации и поддршка на новите технологии, како и поттикнување на користење на широкопојасен интернет, Агенцијата за електронски комуникации организира натпревар во изработка на апликации за мобилен телефон.
Пријави се и испрати ја апликацијата на apliciraj@aec.mk до 1.11.2011.
Пријавените апликации треба да се за изработени за една од следните мобилни платформи (оперативни системи):
– iPhone (iOS) верзија 4
– Android (верзија 2.1 и понова)
– Windows Phone 7
Бројот на пријавени апликации за учество, по натпреварувач не е ограничен.
Изборот за најдобри апликации, ќе го изврши стручно жири од Агенцијата за електронски комуникации. Како главни критериуми за избор на најдобрите апликации се: креативност, инвентивност, корисност на апликацијата, тежината на нејзина изработка.

За трите најдобри апликации следуваат подароци:
1. Apple IPad 2
2. Apple IPhone 4
3. Samsung I9000 Galaxy

По завршувањето на натпреварот, учесниците си го задржуваат правото на користење на нивните апликации.
Финалето ќе се одржи на 08.11.2011